Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, gaile taşıma kapasiteleri ve muktezi yangına peklik dereceleri dahil yetişmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız dayanıklı olduğu denli, şık bir görünüm katkısızlayabilmek karınin kullanılacağı mekana göre de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu dü özdek ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Yangın merdiveni yönetmeliği ihtarnca merdivenlerin yol ve sair özellikleriyle yanında konumlandırılması müstelzim bölgeler ortaya konmuştur.

Yangın bapsı ivedi çıkış bağırsakin kullanılacaksa o dem zaruri koşulları / standartları sağlayan yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.

Bu tertibat ekseriyetle müstacel bir durumda çabucak açılabilen anlayışsız çekilebilir yahut rulo merdivenden oluşur. Merdiven çoklukla bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolay uzatılıp aptal çekilebilmesini sağlar.

Yangın bapsı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapısı kolu Yangın Kapısı ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar alışılagelen kapı kolu üzere olur.

Bu mevzuda salahiyetli yangın firmasından arkalama alabileceğiniz kabilinden, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin de eğitim bilimi verdikleri bilinmektedir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Sadece kapının açılması görevini adına getirmekle kalmayan Panik Amerikan bar aynı zamanda bapnın güvenli olarak kapanmasını esenlar.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli doğal gaz ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar kullanım saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

Report this wiki page